Sökmotoroptimering

Veckans karaktär: Malcolm Reynolds

Som går att utläsa från min lista över decenniets bästa tv-serier så tycker jag bäst om Firefly. Jag har varit dålig på att inkludera de underbara karaktärerna från Firefly i ”veckans karaktär” så jag tänkte att det nu var dags igen. Mal är kaptenen på rymdskeppet Serenity och hjärtat i tv-serien. Utan honom skulle det inte finnas någon besättning och gänget skulle inte funka som det för.

malreynoldsfirefly

Mal är en intressant karaktär. Ofta verkar han kallhjärtad. Han är en smugglare och håller sig utanför lagen. Han gör allt för att han och besättningen ska överleva. När man lär känna honom närmre inser man att han har ett hjärta av guld, främst för sin besättning. Han visar också ett flertal gånger att han kämpar för de i samhället som är mindre lyckligt lottade.

Mal är också en rolig karaktär. Han har humor, och det som verkligen gör honom mänsklig är att han på inga vis är perfekt. Han är inte smartast, och är inte så skicklig i strider. Men han ger aldrig upp, och det är det som gör honom till den perfekta kaptenen.

Mitt favorittillfälle med Mal är när Saffron har strandat honom naken i öknen.

Leave a Reply