Sökmotoroptimering

Top 30 tv-serier under decenniet

Jag och min bror har satt ihop en lista över de 30 bästa tv-serierna under decenniet. Några av dem har precis startat och några andra har vi bara tittat till viss del på. De som har fått vara med i listan är tv-serier som vi faktiskt tittar på. Tv-serier som vi inte har sett fick inte vara med i listan.

Jag tänker bara motivera top 5.

1. Firefly

Den bästa tv-serien detta decienniet har varit Firefly. Tyvärr avslutades tv-serien aldeles för tidigt. Enligt mig är Firefly den bästa tv-serien som Joss Whedon har gjort. Karaktärerna är väldigt bra. De är dynamiska och roliga och väl genomtänkta. Storyn är intressant och rolig och hela settingen med Vilda västern + Sci Fi är underbar.

2. Veronica Mars

När jag första gången började titta på Veronica Mars blev jag kär på direkten. Veronica Mars är något såpass underbart som en highschool tv-serie med humor och en mörk sida. Jag älskar att karaktären Veronica är lite mörkare och har en kant.

3. Wonderfalls

Det är ett tag sedan jag såg tv-serien Wonderfalls men jag kan minnas att den var underbar. Tyvärr filmandes bara en säsong av tv-seiren, vilket kan vara varför den är så bra. Det blev inte för långt. Wonderfalls handlar om en tjej som får uppleva att föremål talar med henne och säger till henne att göra saker som påverkar människors liv. Vad jag gillar är att även här är huvudkaraktären lite mörkare. Wonderfalls visar att livet kan vara bra även ifall man inte siktar så högt.

4. Dollhouse

Dollhouse är en nyare tv-serie som inte har sänts klart än men den har avslutats. Jag har bara sett första säsongen, som startade lite segt men avslutades helt underbart. Tanken att människor kan programmeras med personligheter är rolig och mycket kan göras med idén. När Echo börjar visa en egen personlighet och vi får se mer av vad som har hänt tidigare med Alpha blir allt mycket mer intressant.

5. Glee

Ännu en nykomling på top-5 listan. Jag har bara sett en halv säsong av Glee men jag känner att det jag har sett hör hemma på denna lista. Jag tycker om att Glee använder sig av klyshor och klyshiga karaktärer men med en twist. De har humor och Glee är en väldigt färglad och uppåt tv-serie.

6. Grey’s Anatomy
7. How I Met Your Mother
8. The Comeback
9. Pushing Daisies
10. Six Feet Under
11. True Blood
12. Bones
13. Dexter
14. Dead Like Me
15. America’s Next Top Model
16. Lost
17. Navy CIS
18. Tru Calling
19. Desperate Housewives
20. House
21. United States of Tara
22. Scrubs
23. Nip/Tuck
24. Project Runway
25. Dirt
26. Medium
27. Flash Forward
28. Cold Case
29. Ugly Betty
30. Heroes

Leave a Reply