Sökmotoroptimering

Slutet av en serie

Ofta när en tv-serie slutar känns det sorgligt. Jag tycker att mitt liv blir lite tommare, och att det känns som om jag har förlorat några nära vänner. Jag har lärt känna dessa karaktärer och de har berört mig, och nu kan jag inte följa dem längre. Det är oftast karaktärerna i en serie som gör att jag tittar på serien.

Jag är besviken över att många bra tv-serier slutar alldeles för tidigt. Serier som ”Angel”, ”Firefly”, ”Tru Calling” och ”Veronica Mars” avslutades enligt mig för tidigt. Vi fick inte följa den utveckling av story och karaktärer som författarna hade tänkt sig. När det blir på detta vis känns det väldigt tråkigt att ta farväl av en serie.

firefly_cast_small

Det finns också serier som avslutas för sent. En del serier fortsätter för länge. Författarna tappar tråden, och hittar inga nya saker att skriva om, så intrigerna blir bara löjliga, och det blir samma saker om och om igen. Exempel på sådana serier är ”Förhäxad” och ”Grey’s anatomy”.

charmed-tv-show-67

Som tur är finns det serier som slutar precis när de ska sluta. ”Vänner” slutar på ett perfekt vis. Vi får veta slutet på en del intriger, och vi lämnas med känslan av att vännernas liv kommer att fortsätta. Samma sak gäller för serien ”Sex and the city”. Man hade gärna vetat mer, men det man får veta gör att karaktärerna fortsätter leva i fantasin.

sex-and-the-city-more-takes-3

Leave a Reply