Sökmotoroptimering

Dollhouse seriestart

Ända sedan jag fick höra att Joss Whedon (skapare av serierna ”Buffy the vampire slayer”, ”Angel” och ”Firefly”), skulle göra en ny serie har jag verkligen sett fram emot att få se det första avsnittet. Jag visste redan från början vad serien skulle handla om, så jag kan inte se helt objektivt på seriens början. Jag hade också hört att avsnittet inte skulle vara jättebra, så mina förväntningar var sänkta när jag väl skulle börja titta.

dollhousewallpaper

Jag tycker att konceptet som serien bygger på är väldigt unikt och spännande, och det bygger upp många möjligheter för författarna. Jag tycker däremot inte att serien kan nå sin fulla potential med Eliza Dushku i huvudrollen. Hon är en bra skådespelare, och jag tycker om de tre roller jag har sett henne göra. (Faith i ”Buffy”, Tru i ”Tru calling” och Missy i Bring it on.) Jag tycker däremot att Dushku spelar alla sina roller väldigt lika varandra. När serien bygger på ett koncept där huvudpersonen får en ny personlighet i varje avsnitt känns det för mig inte riktigt rätt att ha en huvudrolls innehavare som inte kan spela så många olika personligheter.

Amy Acker som också är med i serien är däremot en kameleont. Hon kan verkligen konsten att spela helt olika personer. Jag visste inte att Acker skulle vara med i serien, och det blev en väldigt trevlig överraskning för mig. Jag tycker väldigt mycket om henne efter att ha sett hennes rollprestationer i Angel.

Whedon lägger ut flera olika krokar i första avsnittet, i ett försök att fånga publiken. Jag kände dock att avslutningen på avsnittet inte var bra nog. Det var ett försök till en cliffhanger som ska få tittarna att fortsätta se på serien, men för mig var det för vagt. Jag ställde en del frågor, men jag förstod inte helt sammanhanget och det kändes som om avslutet hade kunnat vara lite tydligare för att verkligen fånga tittaren.

Min kärlek till Whedons andra serier och de krokar som faktiskt var utplacerade i det första avsnittet har gjort att jag tänker fortsätta titta. Jag hoppas däremot att serien blir bättre, för jag ser potential.

Leave a Reply